četvrtak, 2. siječnja 2014.

Odakle da počnem

Maja Milčec: Odakle da počnem

Zagreb, 2014. Nakon još jednog sloma živaca, Barbara zaključuje da tako dalje više ne ide u odlučuje prekinuti ovisnost o antidepresivima, alkoholu i destruktivnoj vezi s Goranom. Ali kako? Svaki pokušaj odvikavanja suočava je s ponorom vlastite samoće, a emocionalne drame nema s kime odigrati. Preuzimajući inicijativu, u svoj život privlači nove ljude, slične usamljenike koji povezuju prekinute niti i nastavljaju svoje emocionalno sazrijevanje. Razbijena generacija prepoznaje se u želji za preuzimanjem odgovornosti i afirmiranjem vlastitog talenta.

Zapruđe, Maksimir, Voltino, Jabuka, Ribnjak … autentične zagrebačke lokacije pozornica su romana Maje Milčec o vječno mladim fircigerima koji odlučuju izboriti se za vlastite perspektive kad osvijeste da njihove živote ne može režirati nitko osim njih samih. Poznati rock refreni dozivaju vrijeme iz kojeg likovi crpe inspiraciju, a nezaboravna „Where do I begin“ iz davne filmske ljubavne priče podsjeća da je ljubav okosnica svih životnih kriza.

Maja Milčec piše energično i precizno, krupnim potezima zorno ocrtavajući mjesta i situacije. Njezini likovi su živi, a opisi emocija opipljivo uvjerljivi, ali obilno natopljeni ironijom koja u svakoj životnoj drami otvara nove mogućnosti za rješenja, a roman čini ozbiljno zabavnim.

Sandra Pocrnić Mlakar

BREJKING!

Nema komentara:

Objavi komentar