petak, 10. siječnja 2014.

NAMJENSKO PISANJE: MUŠKARAC KAO METAFORA ILI LITERARNI LIK?

Komadićima toalet-papira i bebi-uljem skidam skorenu šminku i s kapaka, psujem maskaru i crne grudice i zabuljim u svoje krupne zelene oči. Uvijek kad popijem više od dva-tri hajnekena, moje plavo-sivo-zelene oči postaju zelene kao pivska flaša. Kaže Goran da se zaljubio u te velike oči na mojem mršavom licu. A sad grinta nešto u sobi i hoće privuči pažnju. Prčka nešt po mojem laptopu. Izvirim van i škicnem. Mršti se i čita tekst koji nisam sejvala. Sad će bit parade, slutim. Ma, ko da je važno šta on kaže i o mojem pisanju. Opet me gnjavi i dekoncentrira taj čovjek. Dosadno mu je. I kaj da mu ja radim? Poludim kad ide čitati moje tekstove, koje redovito, as default popljuje. Pod izlikom da je to „dobronamjerno“ i da bi on to napisao bolje. Ovo ti je sranje, ovo ti je tak-tak, ovo baci, totalni šit... Majmun. Puščaj me na miru, ti zajebani čovječe.
(Lijepa si.)
 Šic! Natežem kožu oko očiju i sretno konstatiram da nemam bora. Hvala majci prirodi, onoj koja me porodila i hvala nebesima. Geni moji dragi, ajlavju ol! Pućim usne i ljubim sliku svoju. E da, a sad mantra.
(Lijepa si.)
Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem.
Svakoga dana u svakom pogledu sve više...
- Baarbaraaaaaa!
- Isuse, preplašio si me. Kae?!
- Pročitao sam one tvoje bilješke.
- Mislim, ti si stvarno sick.
- Gle, tekst ti je, ono, glup... do zla boga.
- Ko si ti jebote da komentiraš kaj ja pišem?
- Iskoristila si svoj  bonus.
- O čemu ti pričaš?!
- Znaš ti dobro.
- Molim?!
- Gadi mi se takvo pisanje.
 - Kaj?
- Namjensko, Barbara. Općenito ne volim namjensko pisanje.
 – Koje jebeno namjensko pisanje?!
-          Pa ona usporedba, ono sa Zoranom i Saxom.
-         Goran i Dax, pa što? Benigna sintaksa.
-         Vrijeđa me. Kao čovjeka.
-         Isuse, o čemu ti to?!
-       Ja sam čovjek prije svega, ako nisi znala. I pun mi je kurac      tvojeg namjenskog pisanja u kojem sam ja metafora ili literarni lik.
-      Nou koment. Paranoja te dere, a?
-      Ne. Samo ne želim više biti tvoja metafora.
-      Onda se jebi pa ćeš biti literarni lik.
-      Barbara, ozbiljno ti govorim. I makni se iz kupaone, htio bih se istuširati i piša mi se.
-      Pišaj, ko ti brani!
-            Bože, on je lud. On je potpuno lud. L u d. Lud čovjek. Gledam svoj odraz u špiglu. Gusta plava griva koja se u valovima slijeva niz oval lica sve do ispod ramena, naglašava moje blijedo. Fokusiram se  na oči i trepćem, buljim, trepćem, natežem ih u koso kao kineskinja i utrljavam noćnu kremu oko njih.
-  Jesi gotova jebemu mater?! 
-  Kretenu.
        -  Dat' ću ti ja kretena u horizontali.
- Ne štipaj me, boli!
- Fali tebi vitamina K.
Promatram ga. Htjela ja to ili ne htijela priznati, jebeno je zgodan. Ima nešto u toj njegovoj šlampavo razbarušenoj poludugoj tamnoj kosi i tim djetinjim plavim očima. Gad. Koji sam ja mazohist...
Kao da mi čita misli, nježno me gricne za vrat i usnama polako prelazi na moje lice. A onda me sočno poljubi svojim punim usnama od kojih mi uvijek zastaje dah. Stresem se. A onda mu se prepustim. Ljubimo se na lavabou. Osjećam njegov dlan na svojim leđima kako klizi prema dolje. Gad. Poznaje dobro sve moje erogene zone.
- Dosta Gorane, rano ustajem.
– Da, pa kaj?
– Gorann..ne.. Ne iživljavaj se na meni! Boli! Sadisto jedan!  Nađi si Justinu i...
Nježni poljupci me ušutkaju i zaklopim oči. Mrcina me ljubi posvuda. A onda promrlja:
- Što da radim s tobom, mala?
Uvijek to kaže. Prstima mi raščešljava kosu i gleda me.
– Lijepa si.
I ajde Barb ti sad njega mrzi. Kako sam slaba. Prokleto sam slaba kad je Goran u pitanju. Govori mi da sam luđakinja, naporna i histerična, prijeti mi prekidom ako s fejsa ne obrišem neke muške profile koji mu se ne sviđaju, pakira se, odlazi, vraća se, prijeti, pa je dobar i maza. Kuha. Sprema i čisti stan. Pegla naš veš. Ne znam. Volim ga. Ljubomoran je. I ja sam pomalo, samo to vješto prikrivam. Neki dan mi je postavio ultimatum – ili blokiranje nekog tipa, mojeg frenda iz osnovnjaka, ili – on odlazi.
- Idi!
- E bogami hoću.

O, jebo te fejs.                                            

Nema komentara:

Objavi komentar